Новини и събития

„Какво ми даде моето първо училище? – среща –разговор с получили началното си образование в НУ „Св. Паисий Хилендардси“ гр. Банско.

С интерес нашите ученици слушаха спомени на онези, които са били в училището преди тях и днес са успешни хора, доказали се в  различни сфери.

Събитие, докосващо със своята искреност, непринуденост, откровеност. Всички ученици слушаха с интерес истории от живота на училището и разбраха, че пътят към успеха е трудът, постоянството и уроците по човечност и родолюбие.

Гост на събитието бе г-жа Диана Попова – младши експерт направление „Образование“.

Първото училище и първата учителка се помнят за цял живот!

Днес в НУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Банско бяха учители от СУ „Антон Попов“ гр. Петрич, водени от директор Александър Главчев.

С интерес разгледаха училището, запознаха се с организацията на учебния процес и участваха в „музикалното междучасие“ , - част от нашата иновация.

Наблюдаваха иновативни уроци по музика, физкултура и математика с учители Марин Бърдарев, Георги Кавръков и Татяна Златева.

Радостни сме, че колегите усетиха творческия дух в училището ни и щастливите лица на децата.

Такива срещи са не само полезни, но и зареждащи.

В месеца на детската книга в НУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Банско се провеждат поредица от мероприятия, свързани със стимулиране на четенето.

В училището гостува Илия Деведжиев - автор от асоциация „Българска книга“. Той представи своята книга „Караконджул в костюм“ като направи актьорски прочит на части от книгата и разказа на учениците как е написана.

Присъствието на творци сред децата е полезно, а разказите им събуждат интереса ма малкия ученик към четене.

Във втория ден от гостуването на нашите партньори от НУ „Захари Стоянов“ гр. Любимец, НУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Нова Загора и ОбУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Димитровград по НП „Иновации в действие“ показахме интересни уроци: „История на моя роден град“ – родинознание, математика, български език и музика, работа с електронни устройства в часа по английски език и физкултура с математика.

Добрите практики в НУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Банско могат да служат за пример. Отлично работещият екип от учители кара децата да се чувстват спокойни и уверени в себе си.

„Позитивният дух в училището се усеща навсякъде“ – това споделиха директорите на партниращите училища, които дадоха много висока оценка на нашата работа.

НП „Иновации в действие“  е полезна и дава възможност за споделеност.

Успех за талантливите деца на НУ ,,Свети Паисий Хилендарски”

Отново повод за гордост! Отново първи в област Благоевград!

Нашите четвъртокласнички Ива Георгиева и София Медлок защитиха достойно името на училището.

На състезанието по английски език „Аз общувам с Европа“ учениците от НУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Банско се включиха активно и показаха отлични резултати.

Доказаха, че изучаването на чужд език е предизвикателство за тях и ги води към нови хоризонти.

Ние вярваме във вас, и сме убедени, че вие сте бъдещите граждани на света.

На проведените ски състезания от националния календар ученичката от II- а клас Велина Панчева спечели първи места  - купа  “Петър Попангелов – старши“ и „Мемориал на шампионите“.

Поздравления за Велина, нейните треньори и родители!

Днес гост в НУ ,,Св. Паисий Хилендарски" бе госпожа Светла Стоянова, представител на РИОСВ - град Благоевград. По повод Световния ден на водата - 22-ри март - тя представи на нашите четвъртокласници интересна презентация.

Учениците от НУ ,,Св. Паисий Хилендарски” гр. Банско се представиха блестящо в състезанието към СБНУ ,,Аз и числата”. Отново показаха математически знания и висок състезателен дух. Гордеем се с вас, деца!

По случай 95 - годишнината на НУ ,,Св. Паисий Хилендарски" гр. Банско ни гостуваха баби и дядовци, учили в нашето училище. С носталгия и умиление си спомниха детските си години и разказаха на всички как е изглеждало училището тогава. Децата слушаха в захлас интересните разкази, разгледаха снимки и разбраха как се е учило преди половин век.