Новини и събития

Учениците от НУ „Св. Паисий Хилендарски“ имаха удоволствието да се докоснат до красотите на България.

Първите класове посетиха столицата, където с удивление разгледаха Националния природонаучен музей и научиха много нови неща, чрез игри и забавления в Научно-образователен детски център Музейко.

Вторите класове бяха в най-древния град в Европа – Пловдив, където по тесните старинни улички се потопиха в тайните на миналото и имаха щастието да се насладят на изключителната акустика на Античния театър. Екскурзията продължи с посещение на Регионалния природонаучен музей. Децата се запознаха и с производствения процес на шоколада и сами украсиха своите.

Третите класове се впечатлиха от пещерите Леденика и Магурата, Минкови бани, Белоградчишките скали. ,,Покориха“ единствената изцяло запазена крепост в България – Баба Вида. Не по-малко запомняща се беше вечерята на кораб по р. Дунав. Във Враца учениците разгледаха Регионалния исторически музей, където пред очите им оживяха уроците по Човекът и обществото.

Четвъртите класове, с въодушевление изкачиха върха на свободата – Шипка. Насладиха се на Етнографски музей на открито „Етър“, Архитектурно-исторически резерват „Арбанаси“, старопрестолния град – Велико Търново, Плевенската панорама, Троянския манастир и подбалканските перли – Сопот и Карлово.

Нашето училище, като втори дом на децата, се стреми да направи така, че патриотизъм и родолюбие да не бъдат просто празни думи, а да извикват в тяхното съзнание чувство на обич и принадлежност.